Voor ouders

Een goede afwisseling tussen school/werk, vrije tijd, social media en andere activiteiten is belangrijk. Het is goed om soms even helemaal niets te doen.

Wanneer een kind last heeft van stressklachten kan dit een hele lastige opgave zijn. In deze situatie is het van belang de stress eerst te verminderen door beter met stress om te leren gaan. Als het kind dan nog een keer een stressvolle periode ervaart kan het hier rustiger en op een effectieve manier mee omgaan en weet het welke tools het zelf in kan zetten om de stress te verlagen.

Bij Tessa helpt help ik jouw kind te luisteren naar de signalen die het lichaam geeft op het moment dat je kind stress voelt. Ik leer hem/haar deze signalen te herkennen, grenzen aan te geven en hierin keuzes te maken die goed zijn voor zichzelf. Daarnaast krijgt jouw kind tools aangereikt die ingezet kunnen worden in een stressvolle periode of wanneer hij/zij wel wat ontspanning kan gebruiken.

Iedereen is anders, zo ook de manier waarop je met stress omgaat en hierop reageert. Een aantal persoonlijkheidskenmerken kunnen ervoor zorgen dat een kind kwetsbaarder is voor stressklachten of een burn-out: perfectionisme, de lat hoog leggen voor jezelf, moeite hebben met nee zeggen, het graag goed willen doen voor andere mensen. Ook als je hoogsensitief bent kun je gevoeliger zijn voor stressklachten.

Naast drukke periodes en hoge verwachtingen kunnen andere gebeurtenissen ook zorgen voor stressklachten of een burn out. Deze gebeurtenissen zijn vaak traumatisch (geweest) van aard, zijn van langere duur of komen steeds terug. Hierbij kun je denken aan een (vecht)scheiding, verhuizing, problemen thuis, ziekte, misbruik of pesten.

Vind je het fijn om praktische tips of begeleiding te krijgen?
Ik help je graag in een coachingsessie!

Mijn tarief voor het coachen van ouders is € 80,- inclusief BTW per uur (exclusief reiskosten).
Neem voor vragen en mogelijkheden gerust contact met me op.

Wist je dat stress ook iets heel positiefs kan zijn?

Een klein beetje stress kan ervoor zorgen dat je net wat meer energie hebt, iets sneller taken af kunt maken en zorgt ervoor dat je wat langer geconcentreerd bent.

Tessa helpt kan jouw kind helpen om negatieve stress om te zetten in positieve stress; daar heb je iets aan!

Twijfel je nog of wil je weten hoe ik jou kan helpen?

Een telefonische kennismaking van 15 minuten is helemaal vrijblijvend en gratis!

Heb je vragen of wil je meer weten over wat Tessa helpt voor jouw kind kan betekenen? Ik help je graag.

Voor meer informatie kan je me bellen of mailen.

Coaching wordt niet door de verzekering vergoed.

Mocht de afspraak niet door kunnen gaan, dan ontvang ik graag uiterlijk 24 uur van te voren een afmelding. Anders moet ik helaas de kosten van de sessie in rekening brengen.

06 17 01 43 45

Neem telefonisch contact met me op

info@tessahelpt.nl

Stuur me een email

06 17 01 43 45

Stuur me een bericht op WhatsApp